Viator

Fem av de lyxigaste (och dyraste) hotellen i centrala Stockholm

Grand Hotel i Stockholm
Ibland när man är ute och reser behöver man bara någonstans att sova för natten. Då spelar kvaliteten på saker och ting inte allt för stor roll, så länge det är rent och städat. Andra gånger kan det dock vara så att man vill unna sig lite extra, och det är känslan av lyx och bekvämlighet som är själva syftet med resan. Vid den typen av tillfällen får du ofta vara beredd på att betala lite extra – men det kan det som sagt vara värt om det är vad du vill ha.

Nedan listar vi fem av centrala Stockholms allra lyxigaste hotell.

Grand Hôtel Stockholm

Vi inleder listan med Grand Hôtel, som mycket väl kan anses vara Stockholms mest välkända hotell. Här bor allt som oftast kändisar och andra anmärkningsvärda personer som är på besök i den svenska huvudstaden, och det är lätt att förstå varför.

Grand Hôtel bjuder på en klassisk känsla av lyx. Rummen är erkänt rena och fina med sköna sängar, och på hotellet har du bland annat tillgång till spa och restaurangen Matbaren, som har tilldelats en Michelin-stjärna.

Ska du ut på stan och vill lyxa till det ytterligare så kan hotellet dessutom erbjuda dig limousinetransfer.

Bank Hotel

Bank Hotel är beläget i vad som tidigare brukade vara en en bankbyggnad. Som namnet antyder har hotellet tagit till vara på byggnadens historia och inredningen känns både elegant och lyxig.

Hotellet har som sagt behållit mycket av estetiken från byggnadens bankdagar, men rummen är överlag modernt inredda. En aspekt som får Bank Hotel att särskilja sig från många av sina konkurrenter är dess cocktail- och terrassbar med härlig utsikt.

Ett Hem

Det här är ett hotell som är som hämtat ur bra romantiska filmer – ska du ta en weekend på ett hotell med din partner och vill få den där mysiga filmkänslan så är det här sannolikt det bästa alternativet. Mysfaktorn på Ett Hem är total, och eftersom det ligger på Östermalm kan du få det bästa av två världar om du väljer detta hotellet.

Ett Hem är som en egen liten idyll mitt i Stockholm, där du kan sitta ute och ta ett glas i den charmiga trädgården som finns där.

Lydmar Hotel

Lydmar Hotel är ännu ett förstklassigt hotell på listan som kan erbjuda en kombinerat lyxig och gemytlig känsla. Hotellet har vackra och mysiga lokaler med elegant inredning, och med en ypperlig hotellfrukost, en charmig bistrorestaurang och konstutställningar kan det inte bli mycket bättre. Precis som med flera av de andra hotellen på listan så är det också beläget precis intill vattnet.

At Six

At Six har inte riktigt samma mysfaktor som de andra hotellen i artikeln, men det är minst lika lyxigt. Allting på detta moderna designhotell osar världsklass – allt från den internationella maten som serveras till de välutrustade rummen.

At Six har både en musiklounge där det anordnas evenemang flera gånger i veckan och en vinbar med utomhusterrass.

Hotellen i den här artikeln är inte för dem som har ont om pengar och de kanske inte är de bästa alternativen om du bara är på genomresa. Är det däremot guldkant på vardagen som är ditt mål så kan du inte hitta mycket bättre alternativ i Stockholm än dessa fem hotell.

Samla poäng med kreditkort på resan

De hotell som omnämns i den här artikeln är inte för dig som är ute efter budgetalternativ utan värdesätter lyx – kosta vad det kosta vill. Bokar du ett rum i några dagar på något av hotellen så kan ett kreditkort komma väl till hands. Det är nämligen ofta fördelaktigt att betala med ett kreditkort när man reser för att samla poäng.

Det finns flera jämförelsesajter för resekort och du kan enkelt hitta bäst kreditkort på Sverigekredit. Med ett bra kreditkort så kan man få cash back på det man spenderar vilket i slutändan gör dessa lyxiga hotellnätter något billigare!

At Six  At Six
Brunkebergstorg 6, Stockholm
Nära Kungliga Operan

    5 stjärnor
Från 2911 SEK per natt

Boka hotell
Grand Hôtel Stockholm  Grand Hôtel Stockholm
Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm
Nära Vasamuseet

    5 stjärnor
Från 3572 SEK per natt

Boka hotell
Lydmar Hotel  Lydmar Hotel
SÖDRA BLASIEHOLMSHAMNEN 2, Stockholm
Nära Vasamuseet

    5 stjärnor
Från 3735 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img