Viator

Få julkänsla i Stockholm

Njut av Stockholm i december

Njut av Stockholm i december

Stockholm är perfekt att hålla till i om du vill få en härlig julkänsla. Varför inte strosa i Gamla Stan, dricka varm choklad på ett café och shoppa julklappar bland alla unika butiker som finns där. Du kan ägna dig åt skridskoåkning i Kungsträdgården, gå på julmarknader och mycket mer! Julen i Stockholm invigdes den 24 november då man tände upp julbelysningen på 40 gator och på flera andra platser i stan. Den belysning som används är av miljövänligt material och energisnål LED-teknik.

Jul på Skansen – ett måste

Är man i Stockholm i december månad är det ett måste att besöka Skansen. Jul på Skansen håller på mellan 24 november fram till 6 januari 2019. Det sker även julmarknad här mellan 24 nov – 16 dec 2018. Lör & Sön kl.10-16. På julafton är det rabatt på inträdet! Upplev gammaldags jul, marknad, julmat, dans kring granen och mycket mer! Det är liv och rörelse överallt, med hantverkare i sina verkstäder, samt en marknad med bodar som erbjuder klassiska julmarknadsvaror, juldekorationer, halmslöjd och trähantverk. Det finns även en massa gott att äta, eller köpa med sig hem. På Skansen kan du lyssna på julsagor vid elden på Back Mats stuga, lyssna på körer som sjunger julsånger, äta julbord på Sollildens restaurang, dansa kring granen på Bollnästorgets dansbana, ägna dig åt julpyssel och ljusstöpning och en massa mer.

Träffa tomten!

Den som vill träffa tomten kan göra det på NK. Han kommer dit mellan 18 november och 23 december. Han finns även på flera julmarknader i stan! När det kommer till julmarknader så finns det en i Gamla Stan, med godsaker och hantverk, öppet fram till 23 december. En annan är Jul på Hovstallet, där man även kan få guidade turer för att se de kungliga vagnarna eller besöka stallet och se kungens hästar. På marknaden finns smidesprodukter, hantverk av hög kvalitet och en matbod med delikatesser. Julmarknad i Steninge Slottsby är en annan att besöka, är öppet fram till julafton. Det är även julmarknad på Fjärilshuset, samt på flera platser till i stan!

Sedan är det inte fel att bara gå på stan, kolla julskyltade fönster, se affärers pynt eller ta en promenad ute, i ett förhoppningsvis vitt Stockholm. Bara njuta av nuet och att det snart är jul.

Boka boende

Oavsett om du ska gå på julmarknad, shoppa julklappar, eller bara njuta av ett per lediga dagar innan all julstress kommer, så är det en god idé att boka hotell med oss. Varför inte satsa på ett hotell med spa? Det finns även många andra bra alternativ inom boenden. Här på vår sida kan du söka  runt efter olika alternativ. Har du frågor eller behöver hjälp, kontakta oss! Vi gör allt för att du ska få svar på det du undrar. Vi vill även passa på att tipsa om våra nyheter. Varje vecka skriver vi om vad som händer och sker i Stockholm stad. Sedan, utöver det, så vill vi även passa på att önska alla en riktigt god jul!

 

Hotel Diplomat  Hotel Diplomat
Strandvagen 7c, Stockholm
Nära Vasamuseet

    5 stjärnor
Från 3138 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img