Viator

Eurovision Song Contest tar över Stockholm

Måns Zelmerlöw och Petra Mede är värdar för årets festligheter.

Måns Zelmerlöw och Petra Mede är värdar för årets festligheter

Nu är det dags! Eurovision Song Contest i Stockholm går av stapeln de första veckorna i maj och musikfesten märks på flera platser i staden som bland annat bjuder på två veckors festligheter i Kungsträdgården och ett helt nytt koncept för EuroClub.

Eurovision Village

Eurovision Village, den stora festplatsen för alla, ligger i Kungsträdgården. Den 6–14 maj erbjuds en sprakande Eurovision-fest, där flera av de tävlande och populära svenska artister spelar. Klubb med DJ, sing-a-long, public viewing, skolelever som uppträder och mycket mer – här finns något för alla!

Missa inte att åka upp i det 81 meter höga tornet City Skyliner för att uppleva en helt otrolig 360-graders panoramavy över Stockholm.

Tävlingarna kommer att visas på storbildsskärm i Eurovision Village, så ta med dina vänner, släkt och familj – alla är välkomna och det är fritt inträde.

 

EuroClub och Euro Fan Café

På Skeppsbron, precis nedanför Stockholms slott, ligger EuroClub och Euro Fan Café i en unik evenemangsbyggnad. Till Euro Fan Café är alla välkomna klockan 11.00–20.00 för att fika, äta lunch eller middag och uppleva Eurovision-yran. Var med på en schlager-quiz, en meet & greet, eller bara njut av musiken.

På kvällstid är EuroClub nattklubb för alla cirka 5 000 ackrediterade artister, delegationer, press och gäster.

 

Festen ska märkas över hela Stockholm

När Stockholm står värd för Eurovision Song Contest ska det synas – och inte bara i Globen! Under vinjetten Eurovision Song Contest – i dina kvarter arrangeras bland annat ”Swedish Fika”, ”Eurovision-sim” och sambafotboll på utvalda platser i Stockholm mellan den 8-14 maj.

- Eurovision Song Contest ska vara ett arrangemang som präglas av öppenhet, acceptans och alla människors lika värde. Det ska vara en fest som märks på flera platser i Stockholm. Utöver tävlingen i Globen, festligheterna i Kungsträdgården och på Skeppsbron arrangeras aktiviteter i Högdalen/Rågsved, Skärholmen, Husby/Kista, Vällingby och Farsta, säger Karin Wanngård (s) finansborgarråd i Stockholms stad.

 

Hotell nära festligheterna i Globen

Har ni biljetter till själva festligheterna i Globen den 14 maj ska ni förstås bo bra och på bekvämt avstånd, men skynda er att boka!

Quality Hotel Globe på Arenaslingan ligger vägg i vägg med Ericsson Globe och Tele2Arena  och är därför alldeles perfekt för att lätt ta sig till festen. Som ett av Stockholms största hotell erbjuder Quality Hotel Globe en perfekt bas för att uppleva det bästa av huvudstaden.

 

Quality Hotel Globe  Quality Hotel Globe
Arenaslingan 7, Johanneshov
Nära Ericsson Globe Arena

    3.5 stjärnor
Från 1169 SEK per natt

Boka hotell

 

 

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img