Viator

Det börjar lacka mot jul i Stockholm

Njut av jul i Stockholm

Njut av jul i Stockholm

Även om det är knappt en månad till julafton, så har Stockholm redan påbörjat upptakten mot denna högtid. Det i och med att man den 12 november tände upp julbelysningen. #Stockholmsjul invigs varje år i mitten av november då flera platser i Stockholm tänds med vacker julbelysning och julpynt. Under dagarna och veckorna som kommer så kommer det även öppna upp och ske en hel del annat i julens tecken!

Jul på Skansen

Den 25 november så kommer Skansen att öppna sin ”Jul på Skansen”. Man har sedan öppet fram till den 18 december. Här är det en massa mysiga marknadsbodar där du kan handla julklappar, godis, mat, hantverk med mera. Passa även på att mumsa på goda pepparkakor och värm dig med glögg. Förutom marknaden på Bollnästorget håller Skansens hus och gårdar öppet och visar upp tidsenliga julfirande

A Grand X-mas med Carola och Måns

Den 14 december så kommer Carola Häggkvist och Måns Zelmerlöw att göra en gemensam julshow på Avicii Arena i Stockholm. Carola har ju sedan innan redan gett ut flera julskivor och Måns tycker mycket om julmusik. Nu kommer båda dessa artister att ge en glittrande och elegant julkonsert. På scenen backas de upp av ett trettonmannaband.

Julaktiviteter

Under november och december så sker det en hel del olika som har med julen att göra. I slutet av november så kommer Nordiska Kompaniets julskyltning att avtäckas. De har sedan 1902 fyllt sina skyltfönster med fantasifulla jullandskap, varje år på ett nytt tema, till exempel ”Ett hållbart julfirande”, ”Julens mysterier” och ”Pepparkakeland”. Vad det blir i år är en hemlighet fram tills att det avtäcks, i slutet av november.

Julmarknad i Gamla stan är ju ett måste och varje dag mellan 20/11–23/12 är det en på Stortorget. Dessutom anordnar teatersällskapet Mäster Olofsgården en levande julkalender med teater och sång, i olika fönster runt om i stadsdelen.

Andra julmarknader är Bondens egen julmarknad i Tessinparken, och Färgfabrikens julmarknad.

I år kommer Gröna Lunds Tivoli att anlita sig till julfirandet, med den nya satsningen Winter Wonderland. Från 2 december till 8 januari kan du kliva in i en värld full av sagoväsen, gnistrande och storslagen belysning, spännande vinteraktiviteter, läckra matupplevelser och fartfyllda attraktioner för alla åldrar.

Sedan är det många restauranger som erbjuder antingen julbord eller speciella julmenyer under december.
Vikingajul på Birka

Du kan även boka in en unik julbordstur med Birka från Stockholm. Det du får då är en helkväll med båttur med M/S Mälar Victoria på Mälaren till ön Björkö och Birka Vikingastaden. Julbordet i sig består av kalla läckerheter som serveras på båten och på Birka och Restaurang Särimner väntar den varma delen av julbordet och dessertbordet. Underhållning blir det också, det i form av gycklare och eldshow. Under kvällen får du lära dig mer om vikingar och hur de firade sina högtider. Under båtresan hem är baren öppen och möjlighet till dans.

Boka hotell

Om du vill uppleva en bit av julen redan nu, så varför inte ta dig till Stockholm. Du kan hitta en mängd bra hotell här hos att boka in dig på. Om du har frågor om något, så kan du kontakta oss.

Scandic Continental  Scandic Continental
Vasagatan 22, Stockholm
Nära Stockholm Waterfront Congress Centre

    4 stjärnor
Från 2270 SEK per natt

Boka hotell
Sheraton Stockholm Hotel  Sheraton Stockholm Hotel
Tegelbacken 6, BOX 195, Stockholm
Nära Kungliga Operan

    5 stjärnor
Från 1655 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img