Viator

Depeche Mode på Friends Arena 23 maj 2023

Missa inte att se Depeche Mode nästa år

Missa inte att se Depeche Mode nästa år

I början av oktober månad så meddelade Depeche Mode under en presskonferens i Berlin att de kommer att släppa ett nytt album vid namn Memento Mori. Detta album följs upp med en turné, The Memento Mori Tour, med ett stopp i Sverige.

Ett långtgående projekt

Frontmannen Dave Gahan sa då om det kommande albumet att det var något de började arbeta med tidigt i pandemin. Dess teman var direkt inspirerade av den tiden. Beskedet att de släpper detta album, det kommer bara ett par månader efter att bandmedlemmen Andrew Fletcher gick bort.
På presskonferenser sa Dave Gahan:

– Efter Fletchs bortgång bestämde vi oss för att fortsätta eftersom vi är säkra på att detta är vad han skulle ha velat, och det har verkligen gett projektet en extra nivå av mening.
I samband med releasen av bandets 15:e studioalbum så kommer nu Depeche Mode alltså att bege sig ut på en turné. Den heter The Memento Mori Tour.

The Memento Mori Tour

Dave Gahan och Martin Gore inleder sin turné med en mindre serie av nordamerikanska arenadatum med start 23 mars, innan Europa väntar för en stadionturné. I Nordamerika blir det besök på Madison Square Garden i New York, United Center i Chicago, Kia Forum i Los Angeles och Scotiabank Arena i Toronto. Bandet fortsätter sedan vidare till Europa med start 16 maj, inklusive stopp på Stade de France i Paris, Berlins Olympastadion, Milanos San Siro Stadium och Londons Twickenham Stadium. Till Sverige kommer Depeche Mode 23 maj, när de intar Friends Arena i Stockholm.

Memento Mori Tour blir Depeche Modes 19:e turné och deras första på över fem år. Bandets senaste, Global Spirit Tour (2017–2018), blev deras längsta hittills och en av årets mest inkomstbringande turnéer där bandet spelade för mer än tre miljoner fans på 130 konserter i Europa och Nordamerika.

Memento Mori är bandets 15:e studioalbum och uppföljaren till 2017 års Spirit, som nådde första plats i elva länder och placerades i topp fem i 20 andra. Memento Mori släpps över hela världen våren 2023 via Columbia Records.

Biljetterna till Friends Arena, de släpptes 10 oktober 2022.

Depeche Mode

Depeche Mode är ett brittiskt syntpopband som bildades 1980. Det i Basildon, fem mil öster om London. Sedan början av 1980-talet har detta band gett ut 14 studioalbum och ett 50-tal singlar. De fick sitt genombrott 1981 med låten “Just Can’t Get Enough” som följdes av ett flertal hits som “See You” (1982), “Everything Counts” (1983) och “People Are People” (1984).

Depeche Mode kom att under 1980-talets andra hälft även bli stora i USA. Deras största hits på den amerikanska topplistan Billboard Hot 100 är “Enjoy the Silence” (8:e plats 1990), “People Are People” (13:e plats 1985) och “Policy of Truth” (15:e plats 1990).

Från start så bestod detta band av Vince Clarke, Andy Fletcher, Martin Gore och David Gahan. Clarke lämnade bandet efter det första albumet och ersattes 1982 av Alan Wilder. Från 1995 bestod Depeche Mode av Gahan, Gore och Fletcher. I maj 2022 avled bandmedlemmen och medgrundaren Andy Fletcher.

Boka hotell

Om du ska komma och kika på Depeche Mode nästa år, se då till att i god tid boka hotell. Det kan du göra här via oss!

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img