Viator

Coronaviruset – vad gäller vid inställda evenemang?

Kolla med din arrangör vad som gäller för ditt evenemang

Kolla med din arrangör vad som gäller för ditt evenemang

Under förra veckan, från den 12 mars kom det ett förbud mot folksamlingar över 500 personer på grund av corona. Detta är ett förbud som gäller tills vidare. Är det kanske så att du har bokat in en konsert eller evenemang i Stockholm som var tänkt skulle ske inom kort? Du kanske funderar då på vad som gäller? En del arrangörer ställer in, andra skjuter upp. Du som konsument har vissa rättigheter när det gäller inställda evenemang.

Pengar tillbaka

Om en konsert, föreställning eller idrottsevenemang ställs in så har du rätt att få pengar tillbaka för själva evenemanget. Det oavsett varför arrangören ställer in. Du ska få tillbaka vad biljetten kostade eftersom du inte får vad du betalar för. För att du ska få tillbaka pengar så måste du vända dig till arrangören med ett återbetalningskrav. Detta är dock inte rättsligt prövat än med koppling till coronaviruset, så om arrangören nekar dig återbetalning kan du gå vidare med en anmälan till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) för att få en prövning.
Är det så att du har köpt en så kallad andrahandsbiljett så är det inte säkert att du kan få pengar tillbaka, i alla fall inte alla pengar om biljetten var dyrare än ordinarie pris.

Resor och hotell i samband med ditt evenemang

Om det är så att du har bokat en resa i samband med det event du tänkt gå på, med tåg eller buss eller liknande så är det reseföretagets villkor som styr om du har rätt till avbokning eller ombokning. Ta kontakt med reseföretaget och fråga om det finns en sådan möjlighet. Är det även så att du har bokat boende i form av hotell, så är det avtalet med hotellet i sig som styr om du har rätt till avbokning eller boka om. Du bör ta kontakt med hotellet för att se vad det finns för möjligheter.

Stanna hemma

Eftersom läget är som det är just nu och corona sprider sig, så är det viktigt att du går efter det som gäller just nu. Du som känner symptom av viruset bör inte gå ut överhuvudtaget. Om du är helt frisk så kan du så klart gå ut för att stötta den stad du bor i. Det genom att gå ut och äta med mera. Som det är nu så riskerar många små företag att gå under då det saknas gäster. Så bor du i Stockholm och är fullt frisk, ät ute på de restauranger som har öppet.

Hur blir det i sommar?

Många av de evenemang vi har skrivit om är inte förrän i sommar eller ännu senare. Dock är beslutet om förbud mot folksamlingar över 500 personer tills vidare. Det bästa är att du kollar med den arrangör du har bokat med hur de har tänkt att göra med just ditt event. En del avvaktar och ser tiden an. Förhoppningsvis kommer det att blåsa över och att events som ska hållas senare detta år kommer att genomföras. Alternativt att det kommer komma nya datum på olika evenemang, konserter och föreställningar.

Birka Hostel  Birka Hostel
Luntmakargatan 14-16, Stockholm
Nära Kungliga Operan

    2 stjärnor
Från 421 SEK per natt

Boka hotell
Bo Hotel  Bo Hotel
Arenavägen 69, Johanneshov
Nära Tivoli Gröna Lund

    3 stjärnor
Från 477 SEK per natt

Boka hotell
Mosebacke Hostel  Mosebacke Hostel
Högbergsgatan 26, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

    2 stjärnor
Från 512 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img