Viator

Coronanapassad halloweenfirande i Stockholm

Fira halloween i Stockholm

Fira halloween i Stockholm

I år är det inte som det brukar. Gröna Lund har stängt och där går det inte att fira halloween i år. Det på grund av pandemin som härjar i världen. Under de senaste åren har popularitet med halloweenfirande vuxit i Sverige. I år blir det svårare att fira rejält. Även om det säkert kan vara en del lokala event, så avråds det från att ha stora fester så väl som att gå bus eller godis vandringar mellan olika hem. Halloweenkänslan får man skapa hemma, men det finns några få aktiviteter i Stockholm som du kan göra.

Tips för få halloweenstämning i Stockholm

Här är några ställen i Stockholm där du kan fira Halloween under coronaanpassade former. Halloween i sig är den 31 oktober, men många aktiviteter pågår hela veckan före, då det är höstlov (24 oktober till 1 november) Boka din plats i tid, eftersom det med all säkerhet kommer vara populärt! Och självklart stannar du hemma om du känner dig krasslig.

Skansen kommer att erbjuda halloweenfirande i en mindre skala. Det genom att ha vackert pynt, en mysig spänning samt aktiviteter så som spökbingo och häxkvastflygning. Allt detta sker mellan 24 oktober-1 november.

Det passar även bra att gå en spökvandring nu under denna högtid. Det erbjuds året om, men passar ju extra bra under halloween. Du får under en 90-minutersvandring genom mörka gränder höra historier om legender, mord, sjukdomar och spöken. Denna aktivitet sker i Gamla Stan och på Södermalm. Sedan så erbjuds även mindre ”Anden i glaset”-föreställningar.

Nordiska Museet erbjuder ”Natt på Nordiska Museet i pestens tid”. Det är 50-minutersvandringar kvällstid 26-27 oktober. Det kan ske en massa otäcka saker då under denna vandring, vågar du vara med?

Om du vill ta dig utanför Stockholm, så kan du åka till Kolmården. Det ligger lite mindre än 2 timmar bort med bil. Djurparken förvandlas under halloween till ett spöklikt landskap med helt nya sagovärldar, skrämmande karaktärer och massvis av pumpor.

Andra trevliga aktiviteter

En sak du kan göra, det är att besöka Skogskyrkogården, den vackra kyrkogården strax söder om Stockholm. Den finns med på UNESCO:s världsarvslista och är designad av den berömda svenska arkitekten Gunnar Asplund. Det är en spöklik stämning här, då många runt alla helgons dag tänder ljus för sina nära och kära.

Sedan finns det flera andra trevliga aktiviteter i Stockholm som ännu går att göra, trots pandemin. Dock kanske inte så spöklika saker. Men det blir vad ni gör det till. Skaffa er läskiga kostymer, klä ut er och fira med era närmaste.

Boka hotell

Om du känner att du vill vara i Stockholm över halloween, så kan det vara bra att boka hotell. Varför inte satsa på ett hotell med spa och njuta av olika behandlingar till exempel? Här på vår sida finns det hotell för alla smaker och alla sorters plånböcker. Allt från lyx till budgetalternativ. Du kan söka runt efter boende och sedan boka. Om du inte hittar det du söker, så kan du kontakta oss, så hjälper vi dig.

Elite Hotel Marina Tower  Elite Hotel Marina Tower
Saltsjoqvarns Kaj 25, Nacka
Nära ABBA The Museum

    4.5 stjärnor
Från 1157 SEK per natt

Boka hotell
Hotel Skeppsholmen  Hotel Skeppsholmen
Gröna gången 1, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 3958 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img