Viator

Cornelisdagen 2019

Besök Hasselbacken och Cornelisdagen

Besök Hasselbacken och Cornelisdagen

Den 17 augusti arrangerar Cornelis Vreeswijksällskapet för 32:e året i rad Cornelisdagen. Cornelis (1937-1987) kommer att hyllas med stor konsert på Hasselbacken på Djurgården i Stockholm. I vanlig ordning kommer det vara en dag med artister som på ett eller annat sätt har en koppling till Cornelis. Är det så att du vill vara med på detta, se då till att skaffa dig biljett. Hotell bokar du med oss.

Artister 2019

• Dotter
• Ewert Ljusberg
• Emil Assergård
• De SöderVis
• Jonas Amcoff
• Erik Henebrat
• Finn Zetterholm
• Cornelis & Damerna
• Martin & Direktionen
• Anders Lago
• Helena Eriksson & Björn Lundqvist

Sällskapet delar också ut pris till en ung tjej och en ung kille som är en lovande text- och musikskapare.

Tider:
• Insläpp från 13:00
• Konsertstart 14:00
• Spellängd till ca 23:00

Den som är medlem i Cornelis Vreeswijksällskapet kan köpa biljetter billigare. Det går att bli medlem på deras hemsida. Cornelis Vreeswijksällskapet bildades 1987 och är med sina över 800 medlemmar ett av Sveriges större litterära personsällskap. Sällskapets syfte är sprida kännedom om Cornelis Vreeswijk och om hans musik och poesi samt att främja visan till nya generationer. Ordinarie medlemskap kostar 250 kronor per kalenderår.

Medlemsförmåner finns det med genom att vara med i denna förening. Du får bland annat rabatterat pris på biljetter till Sällskapets olika evenemang. Du får varje år tre nummer (därav ett dubbelnummer) av medlemstidningen Cornelisbladet med reportage och personliga artiklar om Cornelis och hans musikvärld samt notiser som tipsar om konserter och evenemang med Corneliskoppling.

Dessutom får du en välkomstgåva när du går med. Det är en fin fotobok som heter Cornelisdagen 25 år! – ett unikt tidsdokument.
Cornelis Vreeswijksällskapet arrangerar i Stockholm årligen både en konsert till Cornelis minne i Katarina kyrka i november (i regel på Cornelis dödsdag den 12 november) samt Cornelisdagen i augusti. Vid dessa tillfällen brukar många av landets bästa artister medverka. Därutöver arrangerar Sällskapet Musikaftnar och andra sammankomster på olika platser i Sverige.
2018 så instiftade de även ett särskilt skrivarpris för yngre artister, tänkt att årligen utdelas till en kvinnlig och en manlig artist yngre än 35 år.

Cornelis Vreeswijk

Cornelis Vreeswijk föddes den 8 augusti 1937 i IJmuiden (Velsen), Nederländerna. Han avled den 12 november 1987 i Katarina församling, Stockholm. Cornelis var en svensk-nederländsk trubadur, kompositör, poet och skådespelare verksam i Sverige. Han var en folkkär vissångare och han räknas än idag till att vara en av Sveriges största trubadurer.
Vreeswijk växte upp i Nederländerna, men vid 12 års ålder flyttade familjen till Sverige. Han slog igenom som vissångare, låtskrivare och skådespelare under 1960-talet. Han var sedan produktiv fram till sin död. Han har inte bara gjort egna kompositioner genom åren. Han har även gjort tolkningar bland andra Carl Michael Bellman, Victor Jara, Povel Ramel, Evert Taube och Lars Forssell. Trots sin stora popularitet i Sverige blev Vreeswijk aldrig svensk medborgare.

Boka hotell

Om du har planer på att komma till Stockholm i augusti, passa då på att medverka på denna dag där man hyllar Cornelis och hans visor. Du kan stanna över på ett av alla de hotell vi har att erbjuda på våra sidor. Du kan söka fram och boka det som passar dig. Hittar du inte det du söker, kontakta då oss.

Elite Hotel Marina Tower  Elite Hotel Marina Tower
Saltsjoqvarns Kaj 25, Nacka
Nära ABBA The Museum

    4.5 stjärnor
Från 1157 SEK per natt

Boka hotell
Hotel Skeppsholmen  Hotel Skeppsholmen
Gröna gången 1, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 3958 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img