Besök Stockholm spritmuseum

Besök Spritmuseum i Stockholm

Besök Spritmuseum i Stockholm

Spritmuseum, det är en annorlunda form av museum att besöka. Det är inte bara ett Musée, utan en institution kan man säga, dit besökare kommer för att hitta kunskap om olika alkoholhaltiga drycker. På detta ställe är det både unika och oväntade utställningar, som alla tar sin utgångspunkt i människans relation till alkoholen. Dessutom finns det en restaurang i samma byggnad, som är en av de bästa i Stockholm. Dessutom har de en bar, som mer än gärna överraskar dig!

Besök museet

Öppettiderna på detta museum är måndag och tisdag 10–17, onsdag till lördag 10–19, söndag 12–17. Avvikande öppettider förekommer vid högtider. Museets egna bar öppnar klockan 10 och de har allt från kaffe till egna cocktails samt enklare barmeny och lunch på vardagarna.

Det finns flera visningar att delta i, både offentliga och privata. Du kan följa med en guide på rundtur i Spritlandet Sverige där vårt bitterljuva förhållande till alkohol har huvudrollen, vidare till utställningen Champagne! Från kalkjord till glamour. Du får även en visning av deras konsthall och utställningen Under ytan – Bertil Vallien som visar en okänd sida av Valliens konstnärskap.

I år är det så att Spritmuseum fyller 50 år, och det firar de just med utställningen Champagne! I samband med utställningen arrangeras även champagneprovningar regelbundet.

Missa inte heller att besöka restaurangen, som har både lunch och middag. Det finns även en festvåning att boka, om du har något att fira.

Spritmuseum finns på Djurgårdsvägen 38–40, mellan Vasamuseet och Gröna Lund vid gästhamnen.

SPÅRVAGN

Från T-centralen vid Sergels torg/Hamngatan går spårväg City linje 7. Kliv av vid Liljevalchs/Gröna Lund och gå förbi Liljevalchs ner mot vattnet, sväng höger mot Vasamuseet och gästhamnen, ca 500 meters promenad.

BUSS

Buss 67 till hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.

Buss 69 och 76 till hållplats Djurgårdsbron.

TUNNELBANA

Station Karlaplan; därifrån 10 minuters promenad eller buss 67 till hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.

Boka hotell

Om du vill besöka Spritmuseum, eller ska vistas ett par dagar i Stockholm så är det bra att satsa på ett hotell. Här hos oss finns det många olika alternativ i flera prisklasser. Du kan söka fram hotell via namn eller genom att kolla stadsdelar. Om du har frågor eller behöver hjälp med att boka, så går det bra att kontakta oss.

Hotel Skeppsholmen  Hotel Skeppsholmen
Gröna gången 1, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 3787 SEK per natt

Boka hotell
Pop House Hotel, BW Premier Collection  Pop House Hotel, BW Premier Collection
Djurgardsvagen 68, Stockholm
Nära Skansen

    4 stjärnor
Från 2088 SEK per natt

Boka hotell
Scandic Hasselbacken  Scandic Hasselbacken
Hazeliusbacken 20, Stockholm
Nära Skansen

    4 stjärnor
Från 1977 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img