Viator

Besök Drottningholms slott – Bo på slott du också?

Drottningholms slottVill du besöka ett världsarv? Varför inte ta en utflykt till Drottningholms slott?

Sedan 1991 har Drottningholms slott varit med på FN- organet Unescos lista över världsarv. Ett världsarv är världens mest betydelsefulla kultur- och naturmiljöer och är ovärderliga objekt för mänskligheten. Detta kan vara miljöer, byggnader och likaså landskap. Världsarvskommitténs utlåtande i samband med upptagandet av Drottningholms slott på världsarvslistan lät på följande sätt:
“Drottningholms Slottsområde – med slott, teater, Kina Slott och slottsparken – är det bäst bevarade exemplet på ett kungligt slott uppfört på 1700-talet i Sverige och som samtidigt är representativt för all europeisk kunglig arkitektur från denna tid, uppförd med Versailles som förebild och inspirationskälla.”

Kungafamiljen bor på slottet

Den svenska Kungafamiljen är sedan 1981 permanent bosatta på Drottningholms slott. Kungaparet bor i huvudsak i slottets södra del men slottet och slottsparken är till största del öppen för besök året runt.

Besökscentret ligger beläget i en vit byggnad framför slottets sjösida. Här kan du planera ditt besök på Drottningholms slott samt köpa biljetter till de olika sevärdheterna. Karamellan, Drottningholms slottscafé och restaurang bjuder på klassisk svensk hemlagad mat, kaffe och goda bakverk, smörgåsar och förfriskningar. Även detta beläget i samma byggnad som besökscentret. Här hittar du även slottets butik, Slottsboden, som bjuder på produkter som har anknytning till föremål i den kungliga samlingen. Många producerade i begränsad upplaga och går endast att köpas på Slottsboden.

Kom och se Slottet, Slottskyrkan, Slottsparken och Museum de Vries, en utställning med bronsskulpturer från 1600-talet av den nederländska skulptören Adriaen de Vries.

Hitta till Drottningholms slott

Hit hittar du med bil, båt eller kommunala färdmedel. Bra med parkeringsplats finns och kommunalt åker du till Brommaplan med tunnelbanan, byter därefter till buss 301, 323, 176 eller 177 till Drottningholm.
Du kan också komma hit med båt via Strömma kanalbolag. Båten går från stadshuskajen och du förköper din biljett enklast på strömmas hemsida.
Du kan även cykla hit från Stockholms city då cykelväg finns hela vägen fram.

Välkommen!

Bo på slott

Vill du också bo på ett slott? Du har givetvis möjligheten att testa att bo som en kung (eller drottning). Vi tipsar om de bästa slotten i Stockholm här! Nedan ser du några av de bästa slotten som vi valt ut för hand, som har tillgänglighet just nu.

Hesselby Slott  Hesselby Slott
Maltesholmsvägen 1, Vällingby
Nära tunnelbanan

    4 stjärnor
Från 1000 SEK per natt

Boka hotell
Ulfsunda Slott  Ulfsunda Slott
Margretelundsvägen 125, Bromma
Nära Bromma Blocks

    4 stjärnor
Från 951 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img