Bak- & Chokladfestival i Älvsjö

Njut av goda bakverk på mässan i Älvsjö!

Njut av goda bakverk på mässan i Älvsjö!

Är du en person som bara älskar att baka eller njuter av god choklad? Då ska du bege dig till Stockholmsmässan i Älvsjö till helgen! Den 11-14 oktober är det nämligen dags för Nordens godaste mötesplats, nämligen Bak- och chokladfestivalen. Detta är en festival som handlar om kvalité och njutning för bröd- och chokladälskare samt att det även kombineras med dryck. Det kommer finnas runt 90 utställare på denna festival.

Vad händer på festivalen?

På festivalen kommer det som sagt att finnas 90 utställare men det är inte det enda. Det kommer att finnas en massa mer! Bland annat baklabbet, smakbordet, tävlingar, baktorget och en vinbar.

Baklabbet ger dig chansen att baka med proffsen och lära dig alla tips och trix kring bakning. Bland annat kan du få baka kladdkaka med Frida, lära dig göra lyxiga desserter, se årets konditor, gå på pralinskola och mycket mer!

Smakbordet är för dig som älskar att smaka på saker och ting. Du kommer att få smaka och känna på saker som nya chokladsorten Ruby, lära dig mer om kakaons värld genom att smaka på Single Originchoklad, testa rom och choklad tillsammans och en massa annat.

Det kommer att vara fyra tävlingar som går av stapeln under denna festival. Det är Årets konditor, Mitt bästa bakverk och Roy Fares Trophy.

På baktorget finns det ett torg med bagerier och konditorier som kommer baka bröd, bullar och annat gott. Här kan du smaka, lukta, titta och köpa!

En trevlig programpunkt är det som heter från böna till chokladkaka. Där kan du få lära dig mer om hur choklad tillverkas.

Hela programmet hittar du här. Öppettiderna är dessa:

Torsdag 11.00-19.00

Fredag – Lördag 10.00-18.00

Söndag 10.00-17.00

Det är ju ett måste att besöka denna mässa om du gillar choklad. Annat vore ju fel, eller hur? Så se till att du inte missar detta!

Läs våra nyheter

När det kommer till nyheter så är det så att vi varje vecka skriver om olika saker som händer och sker i staden. Vi tipsar om det mesta som kan vara bra att veta!

Boka boende

Om denna mässan känns som något för dig, se till att skaffa en biljett. Det är även bra att skaffa dig ett boende, kanske nära mässan? En av dessa är Scandic Talk. Den ligger vägg i vägg med mässan! Ett annat bra alternativ vi kan erbjuda är  Best Western Royal Star Hotel, som även den ligger nära Stockholmsmässan. Du kan söka runt efter bra hotell här på vår sida eller så kan du kontakta oss så kan vi hjälpa dig med din bokning.

Passa på att upptäcka Stockholm

Om du ändå tar dig till Stockholm för att gå på mässan, så varför inte även se till att njuta av Stockholm för övrigt. Det finns en massa trevliga sevärdheter och aktiviteter att göra. Du kan hitta mycket bra tips under våra nyheter, då vi varje vecka uppdaterar med saker att se och göra.

Best Western Royal Star  Best Western Royal Star
Maessvaegen, Alvsjo
I Älvsjö (Enskede-Årsta-Vantör)

    4 stjärnor
Från 1180 SEK per natt

Boka hotell
Hotell Älvsjö  Hotell Älvsjö
Johan Skyttes Väg 190, Alvsjo
Nära Stockholmsmässan

    3 stjärnor
Från 487 SEK per natt

Boka hotell
Scandic Talk Hotel  Scandic Talk Hotel
Mässvägen 2, Alvsjo
I Älvsjö (Enskede-Årsta-Vantör)

    4.5 stjärnor
Från 1135 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img