Babymetal till Fryshuset

Babymetal kommer till Stockholm

Babymetal kommer till Stockholm

Den japanska musikgruppen Babymetal kommer till Stockholm och Fryshuset. Datumet är 3 februari 2020. Om du är ett fan, så får du inte missa detta! Just nu är de ute på turné och det över hela världen. Det är roligt att de väljer att stanna till i Sverige med! Hotellet, det kan du för övrigt boka med oss!

Babymetal

Babymetal kommer då alltså från Japan. De är en grupp som spelar Kawaii metal, en blandning av J-pop och heavy metal. Denna grupp bildades 2010. Medlemmarna är “Su-metal” (Suzuka Nakamoto) och “Moametal” (Moa Kikuchi).

När gruppen släppte sin debutsingel Ijime Dame Zettai så kom den redan första veckan att säljas i hela i 19 000 exemplar.
Den 25 februari 2014 så publicerade de sin musikvideo till låten Gimme chocolate!! på Youtube. Det kom snabbt att bli en viral succé. Månaden efter så hade videon visats 5,8 miljoner gånger och i augusti hade den siffran passerat 13,8 miljoner.

De släppte sitt självbetitlade debutalbum i febrari 2014 och det på skivbolaget Toy’s Factory. De kom upp på Itunes japanska topp 10-lista över rockalbum så väl som att de även tog sig in på den amerikanska Billboard 200-listan.
De har gjort flera spelningar i Japan och även utanför. De har spelat på flera musikfestivaler så som den japanska musikfestivalen Summer Sonic, Nippon Budokan och Sonisphere i Knebworth, Storbritannien. På den sistnämnda spelade även band som andra Iron Maiden, Limp Bizkit och Metallica.
Under sommaren 2014 var Babymetal förband åt Lady Gaga under hennes Art Rave-turné i USA.
Medlemmar
• Su-metal (Suzuka Nakamoto) – sång
• Moametal (Moa Kikuchi) – sång
• Takayoshi Ohmura (C4) – gitarr
• Leda – gitarr (Deluhi/Galneryus)
• Isao – gitarr
• Boh (Binecks) – basgitarr
• Hideki Aoyama (Ever+Last) – trummor
• Yuya Maeta (Blue Man Group) – trummor

Fryshuset

Fryshuset ligger i Stockholm, men det finns även på flera andra platser. Det bedrivs verksamheter i deras regi ibland annat Göteborg, Malmö och Nybro. Det beror på att de är en stiftelse som har en mängd saker som främst riktas mot ungdomar.
Fryshuset startades 1984 och det av Anders Carlberg och en grupp medlemmar inom föreningen KFUM Söder i Stockholm som har bedrivit föreningsliv bland ungdomar på Södermalm sedan år 1890. När de letade efter en bra lokal för detta ändamål så hittade de ett äldre fryslager som fanns i Stockholms innerstads utkanter. Tack vare det så fick det sitt namn, just Fryshuset. De lokaler man hade då räckte dock inte till. Man valde då att under mitten av 1990-talet att flytta till större lokaler i Södra Hammarbyhamnen.
Idag används Fryshuset till en mängd olika saker. Det är utbildningar, sociala och entreprenöriella projekt, fritidsverksamheter, samt då musik, konserter och evenemang.

Boka hotell

Om du vill se Babymetal då de kommer till Stockholm, missa inte att köpa dig en biljett. Sedan ser du till att även fixa ditt boende så att det är klart. Här hos oss finns det en massa bra hotell att välja på. Det finns dels nära Fryshuset men även i övriga delar av Stockholm. Du kan söka runt efter alternativ, eller så kontaktar du oss så hjälper vi dig.

Clarion Hotel Stockholm  Clarion Hotel Stockholm
Ringvaegen 98, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

    4 stjärnor
Från 1598 SEK per natt

Boka hotell
Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad  Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad
Midskeppsgatan 6, Stockholm
Nära Ericsson Globe Arena

    4 stjärnor
Från 1282 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img