Alice Cooper till Stockholm i september 2019

Alice Cooper till Stockholm

Alice Cooper till Stockholm

Alice Cooper, skräckrockens fader, ger sig ut på turné! Datumet som gäller är den 27 september, på Hovet. Dagen efter är han besöker han Partille Arena i Göteborg. Med sig har han även bandet Black Stone Cherry. Cooper anses vara en pionjär för den teatraliska hårdrocken. Han har hämtat en hel del inspiration från skräckfilmer, vaudeville samt garagerock. Det har nu gått 50 år sedan han först chockade världen med sin skräckinjagande sminkning samt storslagna shower som ofta innehöll levande ormar, bödlar, giljotiner, blod och mycket mer. Nu är Alice Cooper, eller Vincent Damon Furnier som han föddes som 71 år gammal, men still going strong.

Mer om Alice Cooper

Alice Cooper föddes som Vincent Damon Furnier och det 1948 i Detroit, Michigan. Namnet Alice Cooper var det som bandet hette, där han var sångare till att börja med. När rockbandet i sig blev framgångsrikt, så kom Vincent att själv förknippas med just det namnet. Bandet splittrades 1974 och då valde han att ta namnet Alice Cooper till sitt eget namn, officiellt. Coopers musikstil har alltid varit en blandning av skräckrock, glamrock och hårdrock. Bland kända hits hittar vi No More Mr Nice Guy, Poison och School’s out.

Black Stone Cherry

Black Stone Cherry är en amerikansk musikgrupp från Kentucky. Bandet bildades officiellt 2001. Då med gitarristen Ben Wells och basisten Jon Lawhon. Sångare är Chris Robertson och Jon Fred Young på trummor. Bandet spelade då på klubbar som fanns i området. Det första albumet med det självbetitlade debutalbumet släpptes i juli 2006, och det för Roadrunner Records. Två år senare kom Folklore and Superstition 2008 och 2011 släpptes Between the Devil & the Deep Blue Sea. Därefter kom Magic Mountain 2014.
2015 bytte de skivbolag och signade sig hos Mascot Label Group. De släppte albumet Kentucky 2016 och Family Tree 2018.

Hovet

Hovet är en så kallad multiarena i Stockholm. Den invigdes 1955 som konstfrusen bandybana, vilken senare blev en utomhusarena för ishockey. År 1962 återinvigdes Hovet efter en ombyggnad då bland annat ett tak tillkom. Det har varit många band och artister som spelat på denna arena. Dessutom är arenan hemmaarena för AIK och Djurgårdens IF. Hovet drivs av Stockholm Globe Arenas.

Hotell nära Hovet

Om du ska besöka Stockholm och Hovet så kan det vara en god idé att boka ett hotell nära arenan. Det finns flera bra hotell här. Hovet så väl som Ericsson Globe, Tele2 Arena och Annexet ligger söder om Stockholm. Det finns sex tunnelbanestationer inom 1 km promenadavstånd.
Bland de hotell du kan boka, nära dessa arenor finns Quality Hotel Globe, Bo Hotel och Motel L Hammarby Sjöstad. Det finns även flera andra bra hotell i Stockholm stad att välja.

Boka hotell

Du som vill boka ett bra hotell kan göra det här hos oss. Vi har många bra alternativ, runt hela Stockholm. Det är enkelt att söka fram olika alternativ direkt här på vår sida. Det finns hotell i en mängd olika prisklasser, som passar olika sorters plånböcker. Om det är så att du har frågor om något, eller behöver hjälp. Tveka då inte att kontakta oss!

Birka Hostel  Birka Hostel
Luntmakargatan 14-16, Stockholm
Nära Kungliga Operan

    2 stjärnor
Från 421 SEK per natt

Boka hotell
Bo Hotel  Bo Hotel
Arenavägen 69, Johanneshov
Nära Tivoli Gröna Lund

    3 stjärnor
Från 477 SEK per natt

Boka hotell
Mosebacke Hostel  Mosebacke Hostel
Högbergsgatan 26, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

    2 stjärnor
Från 512 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img