Stockholm oktoberfest 2018

Upplev oktoberfest i Stockholm

Upplev oktoberfest i Stockholm

Oktober är månaden då en liten bit av Tyskland kommer till Stockholm så väl som på andra platser i landet. Det är nämligen då man brukar hålla oktoberfest! Oktoberfesten är en tradition som startade för över 200 år sedan i München. Det var ett sätt att fira att man avslutat skörden. I Sverige har man tagit fasta på denna tradition och i Stockholm kan du uppleva som om att du skulle befinna dig just i München! Du får kliva in i ett blåvitt tält, bli serverad av servitörer och servitriser klädda i Lederhosen och Dirndl, som är de bayerska folkdräkterna. Slå dig ner vid ett långbord och få stora öl på en liter och sjung med i de härliga folkvisorna!
Oktoberfest i Stockholm sedan 2011
Sedan 2011 har man kunnat gå på Oktoberfest i Stockholm och festen har bara blivit bättre och bättre för var år som den hållits. 2012 ökade man baren och hade fler servitörer, 2013 hade man Heidie-modeller samt öppnade upp en shop med både lederbyxor och dirndl, så att även gästerna kan bära dessa traditionella dräkter. Du kan hyra din egen dräkt på plats.
Besök Oktoberfesten du med!
Årets oktoberfest sker på Lindarvägen intill Gärdet och datumen är 15 till 18 augusti. Tältet har plats för 2100 personer och ger alla en härlig upplevelse. Det är starköl direkt från Bayern, tysk mat och live band som spelar. Ta del av denna härliga tradition och glöm inte att sjunga med! Gärna med ett glatt humör. På onsdagen den 15 augusti är det extra bra erbjudanden för studenter och på torsdagen den 16 augusti är det ”Heidi”-modeller.
Boka ditt hotell
Om du tänker dig att delta i denna oktoberfest i augusti, eller vill uppleva Stockholm överhuvudtaget i denna härliga månad, så ska du se till att boka ett hotell. Här på vår sida kan du söka fram olika alternativ och det på flera olika sätt. Du kan söka via vad hotellen heter, vilken stadsdel de ligger i eller vad de tillhör för kedja. Om du känner du behöver hjälp eller har frågor att ställa, så är du mer än välkommen att kontakta oss. Stockholm är en stad som erbjuder en mängd saker att se och göra och det året om, alla månader! Du kan se en hel del under våra nyheter, när det kommer till evenemang, sevärdheter och mycket mer.

Clarion Collection Hotel Wellington  Clarion Collection Hotel Wellington
Storgatan 6, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 1373 SEK per natt

Boka hotell
Elite Palace Hotel  Elite Palace Hotel
St Eriksgatan 115, Stockholm
I Stockholm (Vasastan)

    4 stjärnor
Från 901 SEK per natt

Boka hotell
NOFO Hotel, BW Premier Collection  NOFO Hotel, BW Premier Collection
Tjärhovsgatan 11, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

    4 stjärnor
Från 1453 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img