Sturekvarterets kulturvåning öppen för alla

Bångska våningen är nu renoverad och öppen för alla

Bångska våningen är nu renoverad och öppen för alla

Sturekvarteret valde att rusta upp Bångska våningen, en 200 kvm stor lokal, som tidigare verkat som en kontorslokal mitt på Stureplan. Nu är det en kulturvåning, där vem som helst har kunnat ansöka om att få låna lokalen, utan kostnad. Den som först fick låna denna lokal var konceptet Swedish Ark, en lajv-tolkning av ryska filmen Russian Ark från 2002. Det är konstnärerna Hanna Zelleke Collin och Ilja Karilampi samt biståndsexperten Rebecca von Schreeb som skapat konceptet Swedish Ark och de lånade denna lokal den 4 november. Evenemanget var en tolkning av den ryska historiska dramafilmen Russian Ark.

Många ansökningar

Under en månads tid fick vem som ville ansöka om att låna Bångska Våningen i Sturekvarteret, helt gratis för att anordna i stort sett vad man ville. Den som ville ge föreläsningar, poesikvällar, konstutställningar, debatter, dans eller andra inspirerande evenemang kunde ansöka. I dagsläget är det runt 40 olika ansökningar som är aktuella.

Charlotta Rosén på TAM Group, som är projektledare för Sturekvarteret säger att detta är ett steg mot att öppna upp hela kvarteret, att låta en lokal finnas för olika experimentella och nytänkande grupper. Intresseanmälan till Bångska Våningen är fortfarande öppen och finns på www.bangska.se. Sturekvarteret kommer att stå för både hyra och säkerhetsarrangemang.

Boka en resa till Stockholm

Kanske du vill boka Bångska våningen eller vill du åka till vår huvudstad för att se en av de som redan bokat den? Bångska våningen har plats för 150 personer och alla kan ansöka för att få tillgång till lokalen. En aktuell eventkalender finns på deras egna hemsida. Bokar du en resa till Stockholm, så kan du passa på att njuta av stadens alla sevärdheter och övriga events. Dessutom är det snart jul, så varför inte passa på att julshoppa när du ändå är här`

Boka boende med oss

Om du vill boka hotell så hittar du ett stort urval här på vår sida. Vi har hotell över hela Stockholm, både mitt i city och strax utanför. Boka det alternativ som passar dig och din plånbok bäst. Det finns bra kommunikationer i form av buss eller tunnelbana, så det är enkelt att ta sig fram dit du vill. Du kan söka fram olika hotell direkt på vår sida, eller så kan du kontakta oss, så hjälper vi er. Läs även gärna våra nyheter, för att få tips om olika events som sker runt om i Stockholm, så väl som om olika sevärdheter!

At Six  At Six
Brunkebergstorg 6, Stockholm
Nära Kungliga Operan

    5 stjärnor
Från 2785 SEK per natt

Boka hotell
Best Western and hotel  Best Western and hotel
Apelbergsgatan 40, Stockholm
Nära Kungliga Operan

    3.5 stjärnor
Från 1473 SEK per natt

Boka hotell
Hotel Kungsträdgården - The Kings Garden Hotel  Hotel Kungsträdgården - The Kings Garden Hotel
Kocksgränd 1, Stockholm
Nära Kungliga Operan

    4 stjärnor
Från 1688 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img