Viator

Natt på Nordiska Museet

Upptäck Nordiska Museet

Upptäck Nordiska Museet

Den 29 oktober och den 31 oktober så kan du besöka Nordiska museet i Stockholm och det på kvällen. Vandringarna startar var 15:e minut från klockan 18:45 och fram till 21:15. Ett spännande sätt att upptäcka detta museum på.

Vad händer på museet?

Enligt evenemangsbeskrivningen för dessa kvällar så står det så här: ”Porten är låst, lamporna släckta och personalen har gått hem. Allt är tyst och stilla. Eller..? Det är något magiskt med den gamla byggnaden. Ryktet säger att allt vaknar till liv under natten…”
Det är under höstlovet som detta sker och det är för både barn och vuxna. Rekommenderas från 6 år i vuxet sällskap. En biljett släpper in dig på det stängda museet. Frågan är om du kommer ut…?
Vandringen på museet tar cirka 1 timme och sker i samarbete med Sigtuna folkhögskola. När du köper biljett, så gör du det till ett visst klockslag. Det eftersom vandringarna sker var 15:e minut.

Andra saker att göra på Nordiska Museet

Nordiska Museet har en massa roliga, spännande och fantastiska utställningar att kolla in. Bland annat så har de nu en utställning som heter Arktis – medan isen smälter. Som är en utställning om Arktis historia och samtid i ljuset av klimatförändringarna. En annan utställning är British så in i Norden. Sedan finns det även flera andra intressanta utställningar. Det finns även aktiviteter för barn. Bland annat att agera deckare, eller att testa att leva på 1890-talet.
Nordiska Museet har utställningar på tre plan. Det finns även en restaurang som serverar husmanskost samt bröd och bakverk från det egna bageriet. Öppet samma tider som museet, med fullständiga rättigheter. I Museibutiken finns det en massa kul saker att köpa. Så kika in där!
Nordiska museet ligger på Djurgården, på höger sida efter Djurgårdsbron. Enklaste sättet att ta sig dit är med buss, spårvagn, Djurgårdsfärja eller cykel.

Upptäck Stockholm

Stockholm är en stad, väl värd att besöka oavsett årstid. Nu när det är höst så finns det många trevliga aktiviteter och sevärdheter inomhus att ägna er åt. Om vädret är bra så kan ni så klart även se er omkring ute. I Stockholm finns det något för alla. Om du läser våra nyheter, så kan du hitta evenemang, sevärdheter och mycket mer.

Boka hotell

Om du tänkt att åka till Stockholm för ett par dagar, så är det bra att även ha ett passande boende. Här hos oss finns det hotell för alla smaker och alla sorters plånböcker. Du kan boka rena rama lyxhotellet eller så kan du välja ett mer sparsmakat budgethotell. För att hitta det du söker så kan du kolla in vår sida. Det finns flera sätt att söka hotell på. Via sökfunktionen eller via vad det är för typ av hotell du vill bo på. Är det så att du inte hittar det du söker? Eller behöver du hjälp med något? Då är det bara att kontakta oss. Vi svarar på frågor och hjälper dig med din bokning.

Clarion Hotel Stockholm  Clarion Hotel Stockholm
Ringvaegen 98, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

    4 stjärnor
Från 1598 SEK per natt

Boka hotell
Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad  Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad
Midskeppsgatan 6, Stockholm
Nära Ericsson Globe Arena

    4 stjärnor
Från 1282 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img