Grand Hôtel får nytt utseende!

 

Grand Hôtel får nytt utseende

Grand Hôtel får nytt utseende

Grand Hôtel Stockholm är ett hotell som byggdes redan 1874 och har sedan dess varit platsen där många kända människor stannat över, och där det varit många evenemang. Det har även varit ett hotell att boka, för vanliga människor som dig och mig. Den som tog initiativet till att bygga detta svenska hotell, som kunde mäta sig med välkända hotell i Europa var en fransk köksmästare vid namn Régis Cadier. Han har nu en bar, Cadierbaren, uppkallad efter sig, samt att hans omsorg om gästerna lever kvar än idag. Nu har det blivit dags att rusta upp detta hotell. Det ska dels få ny färg, samt en pampigare fasad. Dessutom kommer kvarteret med kontor växa på taket.

Tillbaka till hur det var förr

Under 1900 talet så renoverades Grand Hôtel och lite av dess pampighet försvann. Det är det som man nu med de nya renoveringarna vill få tillbaka. Utöver det så kommer även det att växa på höjden, då man kommer att bygga nya kontorslokaler på fastigheten. Det som mest kommer att synas är dock fasaden. Hotelledningen själva säger att de ska återskapa en fasad som skildrar det rika arvet hotellet bär på. Färgen kommer att bytas från brungult, till en ljus ockra. Samt att det kommer att tillkomma både stuckaturer och fasaddekorationer.

Lite historia om hotellet

Grand Hôtel grundades som sagt 1874 och den allra första nobelsupén hälls här 1901 och gjorde så fram till 1929 då den flyttades till stadshuset. Dock är det på Grand Hôtel som alla pristagare bor varje år.

1909 invigde man en ny del av hotellet, med en vinterträdgård, som blev en grön oas mitt i Stockholm. En del av denna trädgård kom sedan att bli en plats att dansa på, när det var populärt med jazz på 1930-talet.

1968 tog Wallenberg över Grand Hôtel och är ägare än idag, genom Patricia Industries. När 100-års jubileet firades 1974 gjorde man sommarverandorna permanenta att finnas året om.

Genom åren har många celebriteter bott på detta hotell, men vilka det är, det avslöjar inte hotellet. Dock finns det en bok, som kom ut när hotellet firade 125 år, som säger att här har bland annat Martin Luther King, Fursteparet Grace och Rainier av Monaco, Frank Sinatra och Greta Garbo stannat över.

Ett hotell för alla livsnjutare

Grand Hôtel är inte bara för kändisar, utan det är för alla som njuter av livet och vill stanna över på ett hotell som ger en bekväm vistelse. Det är ett klassiskt lyxhotell på en av Stockholms bästa adresser. Om du vill stanna över här när du är i vår vackra huvudstad, se till att boka med oss. Här på vår sida hittar du även så klart en mängd andra hotell, i alla prisklasser. Du kan söka fram olika hotell eller kontakta oss, om du har frågor eller behöver hjälp med din bokning.

Central Hotel  Central Hotel
Vasagatan 38, Stockholm
Nära Stadshuset

    4 stjärnor
Från 1488 SEK per natt

Boka hotell
First Hotel Fridhemsplan  First Hotel Fridhemsplan
St Eriksgatan 20, Kungsholmen, Stockholm
I Stockholm (Kungsholmen)

    3 stjärnor
Från 1172 SEK per natt

Boka hotell
Grand Hôtel Stockholm  Grand Hôtel Stockholm
Södra Blasieholmshamnen 8, Stockholm
Nära Nationalmuseum

    5 stjärnor
Från 3417 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img