Viator

Grand Central by Scandic och Vasateatern förenas i unik kulturscen för musik och teater

Grand Central by Scandic förenas med Vasateaterns anrika lokaler och blir Scandics andra signaturhotel

Grand Central by Scandic förenas med Vasateaterns anrika lokaler och blir Scandics andra signaturhotel

I torsdags (1 september) slog Grand Central by Scandic upp dörrarna till en ny värld av kultur, konst och musik. Hotellet förenas med Vasateaterns anrika lokaler och blir Scandics andra signaturhotell.

Grand Central har sedan det öppnade 2011 varit ett unikt hotell inom Scandic. Konceptet togs fram med läget mitt i Stockholms teaterdistrikt och den urbana kulturen i åtanke och har utformats för den medvetna och sociala resenären. Gemensamma ytor såsom lobby, bar och restaurang präglas av en internationell och tidlös atmosfär med konst, design och musik. När Grand Central nu blir signaturhotell förstärks konceptet ytterligare genom ett utökat utbud och service.

 

Våra gäster ställer höga krav

– Både våra svenska och internationella gäster ställer höga krav på sin hotellvistelse när det gäller mat, design och underhållning. Genom att Grand Central nu blir signaturhotell kan vi gå ännu längre för göra hotellupplevelsen till något alldeles extra; det här är hotellet där det alltid händer något, säger Helena Söderberg, hotelldirektör Grand Central.

Som signaturhotell har Grand Central bland annat fått en uppdaterad inredning inspirerad av byggnadens historia och det eklektiska Soho i New York, en egen grafisk profil, en speciellt framtagen doft och toalettartiklar samt förstärkt frukostservice.

Dessutom förstärks hotellupplevelsen ytterligare genom att gästerna kan mötas av livespelningar i lobbyn medan de checkar in, kan få tips om de hetaste musikupplevelserna i Stockholm av en Lifestyle Concierge, få uppleva en In-Room Bartender som knackar på dörren eller möjlighet att boka en egen privat konsert på rummet.

 

Ytterligare möjligheter

I samband med övergången till signaturhotell förenas Vasateatern med hotellet och skapar ytterligare möjligheter för både kulturarrangemang och konferenser i storslagna lokaler. Den praktfulla salongen med anor från 1886 har fått nytt liv och genomgått en totalrenovering för att återfå sin forna glans. Intresset är stort när teatern nu slår upp sina dörrar i Scandics regi.

– Det känns otroligt roligt att få öppna upp teatern igen och låta såväl svenska som internationella gäster återigen få uppleva ett svenskt kulturarv. Vi har många spännande artister och spelningar i höst, bland annat Joe Labero som kommer tillbaka till Stockholm för första gången på många år, avslutar Helena Söderberg, hotelldirektör Grand Central.

Under hösten kommer teatern även att hyras ut till olika produktionsbolag som sätter upp musik-, teater- och dansföreställningar.

 

Om Grand Central by Scandic

Grand Central är Scandics andra signaturhotell och kännetecknas av en internationell och tidlös atmosfär präglad av musik, konst och design. Hotellet rymmer två restauranger och två cocktailbarer som utgör en social scen för såväl hotellgäster som stockholmare.

På Grand Central händer det alltid något; en spelning i lobbyn, show på Vasateatern och myllrande folkliv i Teaterbaren. Teaterbrasseriet erbjuder svenska rätter i modern tappning och i baren gör barteamet cocktails till en konstform. Livekonserter, DJs, design och fotokonst bidrar också till den sköna stämningen.

 

›› Sök lediga rum på Grand Central by Scandic här

Scandic Grand Central  Scandic Grand Central
Kungsgatan 70, Stockholm
Nära Stockholm Waterfront Congress Centre

    4 stjärnor
Från 1709 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img