Upptäck det vikingatida livet

Upptäck vikingar i Stockholm

Upptäck vikingar i Stockholm

På Historiska museet i Stockholm går det utmärkt att dels leva som en viking för en dag eller upptäcka deras utställning som handlar om just vikingar. Eventet att vara viking en dag pågår fram till slutet av denna månad, så se till att skynda er att få vara med och delta. Hotell bokar ni med oss.

Viking för en dag

När det kommer till att vara viking för en dag så är detta för hela familjen. Stora gården som finns utomhus kommer att vara fylld med vikingatida hantverk, lekar, spel och en massa roliga aktiviteter. Bland annat kan ni testa på pilbågsskytte, dragkamp, holmgång, kvarnspel, önskelabyrint med mera. Det går att testa vikingakläder, baka vikingabröd, samt gå på guidade visningar.

Utställning om vikingar

På museet finns det även en utställning om vikingar. Det är en av världens största vikingautställningar som innehåller äkta föremål så väl som berättelser om människor från denna tid. Utställningen tar er med på en spännande historiefärd. Missa inte heller det som kallas för Guldrummet som innehåller Sveriges främsta guld- och silverskatter bland annat just från vikingatiden.

Annat på museet

På Historiska finns det även en mängd annat att se och göra. Bland annat så har de ”Historiedetektiverna”, där man är med och löser en gåta. Det finns även sagor och myter att lyssna på, eller kika på den interaktiva utställningen Arkeoteket. Dessutom en mängd olika utställningar så som 100 % kamp-Sveriges historia, Forntider, Sveriges Historia, Massakern vid muren, Medeltida konst, medeltida klanger och flera därtill.

Boka hotell

Om du har tänkt att besöka detta museum eller se övriga Stockholm är det en mycket god idé att boka ett hotell. Här hos oss på vår sida hittar du en mängd olika hotell, i olika prisklasser och över hela staden. Sök runt efter det hotell som passar dig och dina behov. Du kan även kontakta oss om det är så att du behöver hjälp med din bokning eller om du har behov av att ställa frågor.

Best Western Hotel Karlaplan  Best Western Hotel Karlaplan
Skeppargatan 82, Stockholm
Nära Stockholmsstadion

    4 stjärnor
Från 1197 SEK per natt

Boka hotell
Clarion Collection Hotel Wellington  Clarion Collection Hotel Wellington
Storgatan 6, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 1373 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img