Två krogar i Stockholm har utsetts till att vara bland världens vackraste!

Njut av god mat!

Njut av god mat!

Condé Nast Traveler har ställt samman en lista över världens vackraste restauranger 2018. Där ibland dem finns två stycken, placerade i Stockholm. Varför inte ta och besöka dem, och se om du håller med? Övriga platser med vackra restauranger är Ibiza, Beirut, Madrid, Bali, LA, Bangkok, Taiwan, Maine, Texas, Paris, Miami, Mexico City. De två restaurangerna i Stockholm är  Bar Central och Woodstockholm.

Bar Central

Denna restaurang hittar ni på Birger Jarlsgatan 41, Stockholm.  Denna restaurang kvalade in sig på listan, tack vare att de har en centraleuropeisk stil som är minimalistisk. Här är det så att på första torsdagen varje månad har de något de kallar TANKOVNA THURSDAY! Detta är mellan ca kl 17-19, och då är det DJ, snacks och färsk Pilsner Urquell i baren. De har lunchservering så väl som meny för kvällen.

Woodstockholm

Denna restaurang hittar ni på Mosebacke torg 9, Stockholm. Det som är lite roligt är att de dels har en matbar, samt en del där de tillverkar och säljer möbler. När det kommer till restaurangen och maten, så jobbar de med en dynamisk meny, präglad av lokalt och hållbart producerad mat och dryck. De vill ge alla sina gäster en härlig upplevelse med smaker och intryck, De skiftar menyerna efter säsong och råvarutillgång. All mat lagas från grunden. De serverar även kvalitetsviner, ofta från mindre producenter med högt ställda krav på hållbar och giftfri produktion. De har även ett bra alkoholfritt sortiment.

Andra restauranger väl värda att besöka

I Stockholm finns det så klart en mängd andra bra restauranger att besöka. Det finns flera som finns med i White Guide, den nordiska motsvarigheten till Guide Michelin. Dessa är Esperanto, Gastrologik och Oaxen Krog, som alla tre är väl värda ett besök.

Vill du äta på en restaurang i Stockholm som har stjärna i Guide Michelin, så finns den möjligheten också. Oaxen Krog, som vi redan nämnt har två stjärnor! En stjärna har Esperanto, och Ekstedt så väl som Gastrologik, Imouto, Mathias Dahlgren Matbaren, Operakällaren, Sushi Sho och Restaurang Volt.

Andra trevliga ställen att äta på är Restaurang AG, som ligger på Kungsholmen. Här finns en av stans allra bästa köttbitar! Syskonkrogen till denna restaurang ligger mitt i stan, och heter Rolfs kök och är även det värt att gå till! Om du gillar hamburgare, besök Flippin’ Burgers, i Vasastan. Deras burgare är vida kända och har till och med skrivits om i en tidning i USA.

Boka hotell

Om du tänkt åka till Stockholm för ett par dagar, så kan du här hos oss, hitta bra boende till bra priser. Det går att söka fram hotell via namn, stadsdelar, hotelltyper och så vidare. Har du några frågor eller behöver hjälp med något, så kan du med all fördel kontakta oss!

Clarion Collection Hotel Wellington  Clarion Collection Hotel Wellington
Storgatan 6, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 1373 SEK per natt

Boka hotell
Elite Palace Hotel  Elite Palace Hotel
St Eriksgatan 115, Stockholm
I Stockholm (Vasastan)

    4 stjärnor
Från 901 SEK per natt

Boka hotell
NOFO Hotel, BW Premier Collection  NOFO Hotel, BW Premier Collection
Tjärhovsgatan 11, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

    4 stjärnor
Från 1453 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img