Stockholm Pride 31 juli – 6 augusti

Delta i Pride 2017

Delta i Pride 2017

Sedan 1998 är Stockholm Pride den största Pridefestivalen i Norden. Denna festival arbetar för att synliggöra hbtq-frågor samt att skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner. I år, 2017 är Pride Stockholm mellan 31 juli och 6 augusti. Biljett går att köpa via Tickster, eller i biljettkassorna på Pride House eller Pride Park. Hela veckan är fylld med aktiviteter, utställningar, uppträdanden och mycket mer och höjdpunkten är paraden, som sker på lördagen. Kom till Stockholm och delta du med, boende bokar du med oss på HotellStockholm! Om du vill veta mer om festivalen utöver den information vi ger dig här, så kan ni besöka Stockholm Prides hemsida.

Pride House

Pride House är placerad i Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels Torg. Det öppnar upp vid lunchtid på måndagen och kommer att vara öppet ända fram till fredag kväll. Under veckan kommer det att genomföras ungefär 200 programpunkter. Det kommer att vara debatter, föreläsningar, teater, film, konstutställningar och mycket mer. De allra flesta programpunkter är kring 45 minuter.

Pride Park

Pride Park är festivalens bultande hjärta. Här samlas alla, från festivalbesökare till artister, utställare och volontärer. Här kan du äta och dricka gott, träffa vänner, se uppträdanden och mycket mer. Inne på området finns det även flera separata områden som riktar in sig på olika grupper. I anslutning till festivalområdet finns även Pride Ung, för de allra yngsta.

Pride City

Hela Stockholm stad lever upp under Pride. Det händer en mängd olika events under festivalen. Allt från flat-fest till vernissage i Rågsved. Mer information kommer att komma upp på Stockholm Prides egen hemsida ju närmare festivalen det kommer.

Pride Parade

På lördagen den 5 augusti är det dags för årets parad. I år kommer paradvägen att gå: Kungsholmstorg – Norr Mälarstrand – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen – Östermalms IP. Vägen är cirka 4,3 kilometer lång och det kring två timmar att gå. Paraden i sig genomförs under demonstrationsrätten. Det är en manifestation fylld av färg, kärlek och glädje. Här får alla vara med. Paraden brukar bestå av kring 45 000 deltagare och 200 ekipage. Som privatperson kan du gå med i paraden utan att anmäla dig. Det är bara att hitta en ledig lucka, hoppa in och gå med!

Festivalbuss

Under hela festivalen så kan du åka festivalbuss mellan Pride House och Pride Park. Din festivalbiljett gäller som biljett även på bussen. Hållplatser och avgångstider hittar du på stockholmpride.org så väl som att du även hittar vad det finns för olika programpunkter och aktiviteter under veckan.

Boka boende

Det är inte fel att boka ditt boende i god tid inför Stockholm Pride. Festivalen drar många besökare från hela Sverige, Norden och även andra delar av världen. Om du är ute efter ett specifikt hotell eller område så kan du enkelt söka fram det här på vår sida. Om du behöver hjälp med något, hitta hotell, boka eller har andra frågor så kan du kontakta oss.

Clarion Hotel Stockholm  Clarion Hotel Stockholm
Ringvaegen 98, Stockholm
I Centrala Stockholm (Södermalm)

    4 stjärnor
Från 1538 SEK per natt

Boka hotell
Elite Palace Hotel  Elite Palace Hotel
St Eriksgatan 115, Stockholm
I Albano (Vasastan)

    4 stjärnor
Från 867 SEK per natt

Boka hotell
Wasa Park Hotel  Wasa Park Hotel
Sankt Eriksplan 1, Stockholm
I Centrala Stockholm (Norrmalm)

    2.5 stjärnor
Från 643 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img