Stockholm Marathon 2 juni

Upplev Stockholm Marathon

Upplev Stockholm Marathon

Den 2 juni är det dags för Stockholm Marathon, som i år är den 40:e upplagan av ASICS Stockholm Marathon. Om du ska delta i loppet, eller bara vill se det, så se till att boka ert hotell med oss! Utöver spännande löpning, så finns det en massa annat i anslutning till loppet som inte bör missas. Lägg därtill att Stockholm i sig är en stad med många möjligheter, sevärdheter och aktiviteter.

Loppet

Första start i detta lopp kommer att gå klockan 12:00 den 2 juni. Då kommer alla löpare att delas upp i två grupper som startar med 10 minuters mellanrum. Starten går på Lidingövägen, nära Stockholms Stadion. Det kommer även att finnas ett Expo, som har öppet 31 maj, 1 juni och 2 juni. Då detta är det 40:e loppet så firar man det med en ny bansträckning. Det var tidigare en klassisk tvåvarvsbana, men nu byter man ut den mot en varierad sträcka som har färre branta stigningar. Den nya banan alla ska löpa på, går genom Östermalm, Vasastan, Kungsholmen, Norrmalm, Djurgården, Gamla Stan och Södermalm.

Pampigt Expo

ASICS Stockholm Marathon firar sina 40 år med ett lite pampiga Expo, samt ett evenemangsområde på Kungliga Tennishallen. På Expot kan löpare hämta sin nummerlapp samt träffa en mängd samarbetspartner. Det går även att testa saker, smaka på saker, tävla och mycket mer. Expot har öppet torsdagen den 31 maj mellan klockan 15-20, fredag 1 juni mellan 10-20 samt lördag 2 juni mellan 08-11.

På Stockholm Stadion kommer det även att vara ett pastaparty. Bakom står Zeta och de kommer att ha detta pastaparty den 1 juni mellan 12-20. Här kan man äta en massa god pasta, samt även lyssna på intervjuer, musik och mycket mer.

ASICS Stockholm High Five

Redan på fredagen den 1 juni så kan man få en liten försmak av Marathon, det genom att delta i ASICS Stockholm High Five. Då är det en 5 kilometer lång bana, med en målgång inne på Stockholm Stadion. Här är alla välkomna att springa, kollegor, familjer och vänner. Kvällen kan man avsluta med after run om man vill.

Det finns även lopp för de lite yngre deltagarna. Det är dels Stockholm Junior Marathon, som är för de som är mellan 13 och 19 år. Loppet är på 3,7 kilometer och avgörs den 2 juni. Det är även två olika lopp för de allra minsta, nämligen Stockholm Mini Marathon och Minsta Maran. Stockholm Mini Marathon är för barn mellan 5-13 år. Denna sker i år den 3 juni. Minsta Maran är för alla mellan 0-5 år och är en bana på 250 meter.

Boka hotell

Om du ska vara med och springa på något av dessa lopp, eller bara ska vara med och heja på, så är det bra att nu boka ett bra boende. Här hos oss hittar du en mängd bra hotell så väl som andra boendealternativ. Sök runt på vår sida eller kontakta oss om du behöver hjälp.

Clarion Hotel Stockholm  Clarion Hotel Stockholm
Ringvaegen 98, Stockholm
I Stockholm (Södermalm)

    4 stjärnor
Från 1544 SEK per natt

Boka hotell
Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad  Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad
Midskeppsgatan 6, Stockholm
Nära Fotografiska museet

    4 stjärnor
Från 1238 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img