Stockholm Craft Beer Tour

Gå på öltur!

Gå på öltur!

Gillar du öl? Då ska du följa med på en öltur, där du får smaka på en mängd olika sorter. I Gamla stan finns det gott om undangömda ölställen som många besökare annars aldrig hittar till. Om du följer med på ölturen Stockholm Craft Beer Tour så kommer du att få besöka tre av dessa och smaka öl, prata om öl och höra ölhistoria. Under tiden som du smakar på flera goda hantverksöl, från Sverige, så får du lyssna på en öldomare samt en guide som berättar om vad papegojöl är och hur det har att göra med vårt midsommarfirande. Du kommer även att få höra vad fyllan har för betydelse för gemenskap och hur det egentligen såg ut på 1600-talet med ölsnobberiet. Du får även reda på vad humlen hade för positiva och negativa biverkningar på både ekonomi, öltillverkning och sexlusten.

En härlig smaktur

Det sägs att klockan alltid är öldags någonstans i världen. I Gamla Stan så har ölen alltid flödat och det i flera århundraden. I turen ingår ölprovning samt en guide som berättar allt du vill veta om öl. Turen tar cirka två timmar och sker i november och december. Den avgår utvalda fredagar kl. 17:00 från Sta Claras Bierhaus.  Minsta antal deltagare är 2 och högst antal är 10 per tur.

Upplev Gamla Stan

Om du ändå är i Gamla Stan, passa på att njuta av denna del av Stockholm. Här finns det stadsvandringar att gå, eller så flanerar du på egen hand. Hela området är som ett eget museum, som dessutom kan erbjuda restauranger, caféer, barer och mycket annat utöver olika sevärdheter. Det är här Riddarholmskyrkan ligger, så väl som Livrustkammaren och Kungliga Slottet. Du hittar även flera museer att gå in på om du vill.

Boka en helg i Stockholm

Även övriga delar av Stockholm har en hel del att erbjuda oavsett om du vill titta på olika sevärdheter, äta gott, gå på konsert eller shoppa. Staden är fylld med det mesta, så varför inte passa på att boka in en hel helg här? Snart kommer även snön och julen och då är det extra mysigt att gå i Gamla Stan eller på de övriga gatorna i Stockholm.

Boka boende med oss

Här på vår sida hittar du gott om olika boendealternativ. Du kan bo på billigare hotell eller lyxigare alternativ med spa. Kanske du vill bo mitt i City, eller strax utanför? Sök fram olika alternativ direkt här på vår sida. Du kan även kontakta oss om du har frågor kring ett specifikt hotell eller om du behöver hjälp med att boka.

Hotel Gamla Stan  Hotel Gamla Stan
Skeppsbron 22, Stockholm
Nära Stockholms slott

    2 stjärnor
Från 979 SEK per natt

Boka hotell
Hotel Skeppsholmen  Hotel Skeppsholmen
Gröna gången 1, Stockholm
Nära Junibacken

    4 stjärnor
Från 3824 SEK per natt

Boka hotell
Scandic Hasselbacken  Scandic Hasselbacken
Hazeliusbacken 20, Stockholm
Nära Skansen

    4 stjärnor
Från 1996 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img