Fira midsommar i Stockholm

Fira en traditionell midsommar i Stockholm

Fira en traditionell midsommar i Stockholm

Midsommar är i antågande och vad passar bättre än att fira i vår huvudstad? Stockholm har en hel del att erbjuda, oavsett om du vill fira på traditionellt vis eller njuta av dagen på andra sätt. I denna artikel delar vi med oss av lite olika tips på midsommarfirande. Hotell eller annat typ av boende bokar du med oss! Det finns en hel del i vår fina huvudstad att göra, både på midsommarafton, så väl som dagarna däromkring. Passa även på att njuta av andra sevärdheter i vår fina huvudstad.

Fira midsommar i Stockholm Skärgård

Stockholms skärgård är alltid trevligt att besöka! Här hittar du flera olika platser som dukar upp till midsommarfest. Det erbjuds midsommarluncher så väl som middagar. Du hittar midsommarfirande både på Vaxholmen, Djurönäset och Sandhamn. På flera platser är det även traditionell midsommarstång med dans och musik. Detta är en av de mest fantastiska midsommaraftnar man kan tänkas ha!

Fira midsommar på Skansen

På Skansen firar man midsommar i tre hela dagar! Majstången kläs och reses och man binder björklövskransar. Det bjuds även på dans och lek kring midsommarstången. Lyssna på folkmusik eller dansa med i folkdans! På själva midsommarafton, 23 juni, så reser man majstången mellan kl 14-15:30. Sedan blir det midsommardans. Skansens folkdanslag samt Skansens spelmän bjuder oss att vara med i dans och lekar. Under förmiddagen, innan man reser midsommarstången kan man vara med och binda kransar, lyssna på den kloka gumman och hela dagen lång är även midsommarmarknaden öppen. Vid tre tillfällen på eftermiddag och kväll så spelas även en midsommarkonsert. 24 och 25 juni är det fortsatt firande och mycket aktiviteter på Skansen att delta i!

Fira midsommar mitt i stan

Även mitt i city firas midsommar på flera olika sätt. Många hotell och krogar håller öppet och serverar midsommarmat i olika former. Det finns även gott om uteserveringar och barer som går att fira sin midsommar på. Vinterviken är ett idylliskt område annars att vistas på midsommarafton. På ängen vid stora scen brukar det firas på traditionellt sätt med att klä stången och dansa. För er som verkligen vill ha en midsommarstång att dansa kring, så finns det många parker och gårdar runt om i Stockholm som har just detta. Det finns många ställen där ni kan fira gratis. Tips på platser som brukar ha midsommarfirande på traditionellt sätt är Farsta Gård, Brännö Kyrka, Spångas prästgård, Boo-badet i Nacka och Tyresö Slottspark.

Boka ditt boende med oss

Det finns en mängd olika boenden här hos oss att välja mellan. En del av våra hotell har även fina midsommarerbjudanden, med paket, där ni kan njuta av god midsommarmat på samma plats ni ska övernatta. Du kan söka fram olika hotell och boenden här på vår sida. Om du inte hittar det du söker, eller behöver hjälp, så kan du kontakta oss, så hjälper vi dig. Tänk på att boka i god tid, så att du får just det hotell du vill bo på!  

Hotel Skeppsholmen  Hotel Skeppsholmen
Gröna gången 1, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 3810 SEK per natt

Boka hotell
Scandic Hasselbacken  Scandic Hasselbacken
Hazeliusbacken 20, Stockholm
Nära Skansen

    4 stjärnor
Från 1989 SEK per natt

Boka hotell
Villa Källhagen  Villa Källhagen
Djurgardsbrunnsvagen 10, Stockholm
Nära Skansen

    4 stjärnor
Från 2040 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell i närheten

img