DreamHack i Ericsson Globe

DreamHack  är en stor datorfestival

DreamHack är en stor datorfestival

Dreamhack är en datorfestival och kärnan i det hela är DreamHack Summer och DreamHack Winter, som varje år sker i Jönköping. DreamHack grundades i Malung under 1990-talet och sedan 2001 har det alltså hållit till i Jönköping. Därtill, så har flera sidaktiviteter skapats och det har skapats fler DreamHack på andra håll. Bland annat i USA, Frankrike och Spanien. Nu i år, så kommer även DreamHack Masters till Stockholm! Då är det lag som tävlar mot varandra.

DreamHack landar i Stockholm och Ericsson Globe 1 & 2 september, 2018. Biljetterna släpps den 28:e februari kl 10.00

DreamHack och DreamHack Masters

DreamHack är som vi sa, världens största datorfestival. Rötterna och kärnan är LAN-festivalerna varje år i Jönköping, som lockar många deltagare. Då kan deltagare ta med sig egna datorer och ansluta sig till ett stort lokalt nätverk. Dessutom är DreamHack Sveriges första konsumentorienterade mässa/evenemang för datorspel, spelkonsoler och datorer. Det innebär att festivalerna innehåller olika turneringar i e-sport, andra typer av tävlingar, konserter samt föreläsningar av spelutvecklare och en massa annat.

DreamHack Masters etablerades 2016 och har sedan dess ägt rum vid tre olika tillfällen. Då har det varje gång varit världens 16 bästa lag som tävlat om en prispott som legat på över två miljoner kronor. Så kommer det att fortsätta vara då DreamHack vill förbli en av de en av de mest erkända och oberoende tävlingarna i världen.

DreamHack Masters tar alltså då sikte på Stockholm och Ericsson Globe för sitt stora slutspelsevenemang den 1-2 september. Evenemanget genomförs 29 augusti till 2 september och i nära samarbete mellan DreamHack, Stockholm Live och Stockholm Stad. I tävlingen kommer några av världens bästa esport-lag göra upp i spelet Counter Strike: Global Offensive, på plats live i Ericsson Globe.

Boka hotell

Om du vill åka på denna festival, så varför inte ta och haffa en biljett till detta evenemang. Det är även bra att i god tid boka ert boende. Här hos oss hittar du en mängd bra hotell som ligger i anslutning till Globen, men det finns även en mängd andra olika alternativ. Du kan söka runt på vår sida efter olika hotell, efter namn, vad de heter, vilken stadsdel de ligger i eller typ av hotell. Du kan även kontakta oss om du vill ha hjälp med att boka eller om du har några frågor.

Maude's Hotel Enskede  Maude's Hotel Enskede
Svedmyraplan 3, Enskede
Nära Ericsson Globe Arena

    3.5 stjärnor
Från 1491 SEK per natt

Boka hotell
Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad  Park Inn by Radisson Stockholm Hammarby Sjöstad
Midskeppsgatan 6, Stockholm
Nära Ericsson Globe Arena

    4 stjärnor
Från 1282 SEK per natt

Boka hotell
Quality Hotel Globe  Quality Hotel Globe
Arenaslingan 7, Johanneshov
Nära Ericsson Globe Arena

    3.5 stjärnor
Från 1169 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img