Besök olika utställningar i höst

Färgfabriken är ett av de ställen du kan se utställning på

Färgfabriken är ett av de ställen du kan se utställning på

Nu börjar hösten närma sig med stormsteg och det kommer dagar då vädret inte lockar till att hålla sig utomhus. Som tur är så går det att göra en massa annat som är inomhus. En sak är att besöka olika utställningar. I höst och vinter finns det en hel del av dessa att gå på i Stockholm. Här i denna artikel får ni ett axplock av dessa.

Unik utställning med David Shrigley på Spritmuseum

Spritmuseet, som vi har skrivit om tidigare så kommer det nu i höst att gästas av David Shrigley, som är en känd brittisk konstnär. Detta är hans första utställning i Stockholm. Hans installation Exhibition of Giant Inflatable Swan-things är skapad exklusivt för museets utställningshall och invigs den 27 september. Shrigley är en konstnär som är känd för bland annat karikatyrliknande, satiriska teckningar. Han gör även skulpturer, stora installationer, animation, måleri, fotografi och musik.

Utställning om Bloomsburygruppen på Artipelag

September är sista chansen att se denna utställning, som har varit under hela våren och sommaren. Artipelag har en stor presentation av den mytomspunna brittiska Bloomsburygruppen. Det är en utställning med måleri, foto, inredning, textil, mönster, litteratur, möbeldesign, bokkonst, grafik, dans, trädgårdskonst och mode.

Bloomsburygruppen bildades i början av 1900-talet. Denna grupp bestod av författare, konstnärer, politiker, ekonomer, historiker, kritiker och matematiker som alla hade ett gränsöverskridande modernistiskt synsätt. Bland annat var Virginia Wolf medlem.

Between Realities på Färgfabriken

Den 1 september öppnade denna utställning och den kommer att hålla på fram till den 2 december. I denna utställning är det fem samtida konstnärer som ställer ut. De visar genom olika metoder hur det är att vara människa i en värld som är snabbt föränderlig.

Missa inte utställningen om Champagne på Spritmuseum

September och oktober är de sista månaderna du har chansen att se denna utställning, som vi har skrivit om tidigare. Denna utställning berättar om tillverkningen av drycken samt att man får se trender, vad den har spelat för roll i olika kulturer samt att det även arrangeras regelbundna champagneprovningar på museet.

Boka hotell

Om en eller flera av dessa utställningar lockar, varför inte ta en resa till vår vackra huvudstad? Här på vår sida finns det en mängd passade hotell att boka. Du kan söka runt via våra olika sökfunktioner, eller så kontaktar du oss så kan vi hjälpa dig med din bokning.

Hotel Skeppsholmen  Hotel Skeppsholmen
Gröna gången 1, Stockholm
Nära Vasamuseet

    4 stjärnor
Från 3958 SEK per natt

Boka hotell
Pop House Hotel, BW Premier Collection  Pop House Hotel, BW Premier Collection
Djurgardsvagen 68, Stockholm
Nära ABBA The Museum

    4 stjärnor
Från 2183 SEK per natt

Boka hotell
Scandic Hasselbacken  Scandic Hasselbacken
Hazeliusbacken 20, Stockholm
Nära ABBA The Museum

    4 stjärnor
Från 2067 SEK per natt

Boka hotell

HILTON Hotell

JÄMFÖR FLER HOTELL >>

Liknande Hotell

img